Ema – tarptautinio dailės konkurso laureatė

005

  Tarptautiniame vaikų ir jaunimo dailės miniatiūrų konkurse Dialogai su gamta. Mano kraštas IIIa klasės mokinė Ema Virbickaitė tapo laureate ir pelnė nominaciją už meninės kalbos įvaldymą (15-19 m. amžiaus grupėje). Ema sukūrė originalų, kubistinį ir ekspresyvų grafikos darbą – dialogo su gamta kūrybinę interpretaciją.

002 (1)
003 (1)
005
1/3 
start stop bwd fwd

  Meniškas miniatiūras sukūrė ir konkurse - parodoje dalyvavo trys mūsų gimnazijos mokiniai: Kamilė Pertonytė (IIId), Ema Virbickaitė ir Edminas Šmergelis (IIIa). Konkurso dalyvių darbų paroda eksponuojama Kauno Juozo Grušo meno gimnazijoje. Laureatų apdovanojimo šventė vyks rugsėjo mėnesį. Pasirengti konkursui mokiniams padėjo dailės mokytoja ekspertė Dalia Puodžiukienė.
  „Kiekvieno žmogaus pokalbis su gamta yra individualus kaip ir ji pati, tokia pat ir vis kitokia kiekviename krašte. Dialogai su gamta – tai vaizdiniai, neverčiami į įvairias kalbas. Tai spalvų, linijų ir formų kalba. Gamta turi savo veidą, žmogui nederėtų jo keisti prieš jos valią. Mūsų pareiga išsaugoti gamtos unikalumą, - sako konkurso rengėjai.