Mokyti sugrįžta buvę mokiniai

susitikimas (3)

  Buvusi mūsų gimnazijos mokinė Justina Banytė savo vizitu paskatino MEPA projekto 2019-2020 mokslo metus skelbti „Žemė – mūsų Visų planeta“. Justina pasidalino savo patirtimi ir mintimis apie tendencijas energetikos rinkoje, naujus verslo modelius bei elektros gamybos indėlį į klimato kaitą, mažinant tiek anglies dioksidą, tiek kitus teršalus. O „Simpsonais“ Justina vaizdžiai ir linksmai iliustravo darnųjį ekonomikos vystymąsi ir besaikį vartojimą.

  Pamokoje dalyvavę mokiniai turėjo galimybę palyginti Lietuvos ir Norvegijos energijos gamybos šaltinius interaktyviame žemėlapyje; galėjo įvertinti atsinaujinančių šaltinių teikiamą ekologinę ir ekonominę naudą.

  Kodėl Justina kalbėjo apie energetiką?

  Ogi Justina dirba Norvegijos kompanijoje „Statkraft AS“ tarptautinės rinkos verslo koordinatore. Tai didžiausia Europoje atsinaujinančius išteklius energijai kurti naudojanti įmonė, turinti savo dukterinių įmonių Pietų Amerikoje (Brazilija, Peru), Indijoje, Turkijoje, Nepale, Europos šalyse (Švedija, Vokietija, Jungtinė Karalystė, Airija, Nyderlandai, Prancūzija, Ispanija). Kad užimtų tokias pareigas, Justina turėjo labai daug dirbti, bet ji taip pat pabrėžė, kad labai svarbu įsiklausyti į save, nes svarbiausia žinoti, ko nori.

  Gimnazistams Justina palinkėjo stebėti save, įsiklausyti į mokytojų patarimus ir, svarbiausia, viską daryti drąsiai. Gražūs Justinos baigiamieji žodžiai mokyklai : „Ačiū. Už įkvėpimą, pasitikėjimą ir žinias - ir anksčiau, ir dabar.“  #MEPALietuva

susitikimas (1)
susitikimas (2)
susitikimas (3)
susitikimas (4)
susitikimas (5)
1/5 
start stop bwd fwd