Nacionalinė karjeros savaitė ir kitos veiklos ekonomikos pamokose

 5

  Lapkričio 6 dieną Utenos kolegija pakvietė moksleivius į studentų organizuojamą verslumą skatinančių renginių projekto „Verslo revoliucija“ sklaidos renginį „Verslumas ir kūrybiškumas imitacinėje bendrovėje: kaip sukurti įtaigią reklamą“. Renginio lektorės Rasa Bražulienė ir Rūta Puidokaitė-Savickienė papasakojo apie reklamų kūrimą, spalvų parinkimą ir teksto įtaigumą bei davė kitų naudingų patarimų. Mokiniai turėjo praktinį užsiėmimą.

  Lapkričio 18-21 dienomis ekonomikos pamokose pirmų, trečių ir ketvirtų klasių mokiniai atliko karjeros testus: išsiaiškino savo būsimą profesiją. Mokiniai išgirdo apie vaikų ir jaunuolių išradimus pasaulyje. Pvz., sužinojo, kas išrado vaisinius ledus ant pagaliuko, batutą ar skaičiuotuvą. Taip pat susipažino su 2030-aisiais metais atsirasiančiomis ateities  profesijomis: organų ir kūno dalių kūrėjo, atminties chirurgo, asmeninio našumo specialisto, agroekologo, nostalgisto ar paprastumo eksperto.

  2019 m. lapkričio 20 d. Utenos miesto grupė pakvietė į projekto „Laikas verslui" renginių ciklo „Verslumo iniciatyvos" renginį „Švarologija: cleantech industrija – būdas uždirbti gelbėjant planetą“. Seminare dalyvavusios mūsų gimnazijos mokinės išgirdo apie aplinkai draugišką energetiką, saulės energiją, žiedinę ekonomiką, tvarų vandens valdymą, tvarų mobilumą ir elektromobilius bei resursų ir medžiagų efektyvumą. Lektorius, inovacijų ekspertas Žygimantas Zabieta bandė įkvėpti vietos verslus atrasti naujų verslo idėjų, pagerinti dabartinius procesus, sutaupyti, uždirbti daugiau ir sukurti daugiau vertės klientams ir mūsų aplinkai.

4
5
8
1/3 
start stop bwd fwd