#MEPALietuva.Virtuali Europos savaitė! 2020

1

  Gegužės 4 – 11 dienomis gimnazijoje vyko virtuali Europos savaitė. Planuodami savaitės veiklas numatėme vykdyti daugiau mokinių iniciatyvų, kurias skleidėme per gimnazijos mokinių ir mokytojų facebook paskyras. Šią savaitę vyko ir integruotos informacinių technologijų, biologijos, technologijų, matematikos, pilietiškumo, istorijos, etikos, geografijos pamokos.

  Informacinių technologijų pamokose mokiniai kūrė sveikinimo atvirukus ir video sveikinimus. Biologijos ir technologijų mokytoja paaiškino apie vartotojų teises, maisto saugą bei tai, kokią informaciją vartotojui suteikia kiekvienas produkto etiketės ženklas. Pilietiškumo ir istorijos pamokose I ir II klasių gimnazistams analizuotos Europos Sąjungos ištakos, kūrimosi istorija. Per etikos pamokas kalbėta apie Europos Sąjungos vertybes. II c klasės gimnazistai matematikos pamokoje ieškojo atsakymo, kokiam gyventojų skaičiui atstovauja vienas Europos Parlamento narys skirtingose šalyse. Palyginę gautus duomenis padarė išvadą, kad proporcinis atstovavimas yra naudingesnis mažesnį gyventojų skaičių turinčioms šalims. Geografijos pamokose pirmokai analizavo ES žemėlapį, sužinojo ES valstybes kandidates ( Juodkalnija, Albanija, Šiaurės Makedonija, Serbija, Turkija), o taip pat potencialias kandidates (Bosnija ir Hercogovina, Kosovas). Domėjosi Brexit, Šengeno erdvės, eurozonos temomis. Atliko kūrybinį namų darbą: pasiūlė atpažinti, kokią Europos Sąjungos šalį jie užkodavo savo paveikslėliuose udg_mokinių taryba paskyroje https://instagram.com/udg_mokiniutaryba?igshid=ptaczwn0q414.

  II klasės geografijos pamokos prasidėjo nuo R. Šumano deklaracijos, taip pat vyko diskusija „Ką mano labui daro Europa?“ Mokiniai namuose kūrė pateiktis, labiausiai patikusią pasiūlė rinkti udg _mokiniu taryba paskyroje https://instagram.com/udg_mokiniutaryba?igshid=ptaczwn0q414.

  III ir IV klasių mokiniai vaizdo konferencijoje diskutavo tema „Tavo galimybės Europoje”, kurią moderavo gimnazijos MEPA vyresnioji ambasadorė Ligita, JEK narės Austina ir viešnia iš Zarasų Emilija, mums talkino bei svarų žodį tarė Utenos jaunimo informacijos centro vadovė Jurgita Grinienė. Konferencijos metu savo patirtimis ir žiniomis dalinosi mūsų abiturientai: MEPA vyresnieji ambasadoriai Livija, Darija, Edvinas, Lukas. Jie papasakojo savo bendraamžiams, ką mūsų labui daro Europa. Diskusijoje aktyviai dalyvavo visi, nes ir patys jau turi nemažai patirties: kas dirbo vasarą užsienyje, kas keliavo po Europą, kas domėjosi vartotojų teisėmis. Konferencijos metu sudarėme mūsų galimybių EuropojeTOP 10.Žinias pasitikrinome, įtvirtinome „Kahoot!“ platformoje. Daugelio pamokų ir įvairių veiklų iniciatorė buvo jaunesnioji ambasadorė, taip pat JEK narė Austina Tarvydaitė. Didžiuojuosi, Austina, tavimi!

  O gegužės 8 d. gimnazistai dalyvavo Europos egzamine. Sveikiname nugalėtoją - IVa klasės mokinę Dariją Tutkutę!

  Šeštadienį, gegužės 9 dieną, visus gimnazijos bendruomenės narius kvietėme Europos dieną švęsti kitaip: pasidaryti savo mėgstamiausios kavos puodelį, papuošti Europos dienos simbolika ir nufotografuoti. Nuotraukas kėlėme į Facebook ar Instagram su grotažyme #EuroposDienosKava su prierašu, kodėl svarbi Europa ir su kuo norėtumėme išgerti kavos.

  Ir dar viena šios Europos savaitės džiugi žinia– tai IVa klasės mokinio, MEPA jaunesniojo ambasadoriaus Edvino Ivanskio sėkmė .Edvinas, pateikęs paraišką „DiscoverEU“, laimėjo galimybę mėnesį nemokamai keliauti traukiniu po ES šalis. Jaunuolis planuoja planuoja vykti į Rytų Europą ir aplankyti žymius istorinius objektus Prahoje ir Budapešte. Jei ir jums šiemet sukaks 18 metų, kviečiame nepraleisti progos ir dalyvauti kitame paraiškų teikimo etape. Daugiau informacijos rasite tinklapyjehttps://europa.eu/youth/discovereu_lt…

  Nors ši Europos savaitė buvo nuotolinė, bet gimnazijoje jautėme mūsų visų širdžių plakimą vienu ritmu... Ir tikrai žinom: kartu mes daug galim nuveikti!

                                           MEPA vyresnioji ambasadorė, geografijos mokytoja Ligita Pelikšienė

3
4
5
1/3 
start stop bwd fwd