eTwinning edukacinės veiklos Tarptautinę vaikų gynimo dieną!

n

1 –oji birželio yra minima kaip tarptautinė vaikų gynimo diena, kuri pirmą kartą buvo paminėta 1950 metais ir nuo to laiko yra švenčiama kasmet. Ši diena yra skirta priminti visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises.

Utenos Dauniškio gimnazijos IIa ir IIb klasių mokiniai kartu su Vilniaus rajono Nemenčinės Gedimino gimnazijos 10a ir 10b klasių mokiniais birželio 1-ąją dieną susitiko baigiamojoje nuotolinėje eTwinning konferencijoje „Šmukštaro žvilgsniu į pavasario dangų!”, kurią organizavo fizikos mokytoja L. Tarvydienė.

 

Konferencijoje dalyvavo net 77 dalyviai! Konferencijos pradžioje buvo pakalbėta apie didelį pasaulį mažo žmogaus, kuris turi daug teisių, norų ir, žinoma, pareigų. Plačiau diskutuota apie teisę sakyti tai, ką galvoju, ir apie teisę lankyti mokyklą. Įpusėjus diskusijoms, keistuolis Šmukštaras, A.Vienuolio apsakymo veikėjas, mokinių pokalbius nukreipė kita vaga - į teisę žinoti, t.y. į pavasarinį dangų ir jo įvykius. Mokiniai jėgas išbandė 3 rungtyse: žinių viktorinoje „Žvaigždės ir žvaigždynai”, „Sudėliok žvaigždėlapį” ir sprendė astronominis uždavinius.

Kad konferencija buvo naudinga, matyti iš mokinių atsiliepimų: „Puiku, kad konferencija vyko birželio 1 dieną ir galėjome pakalbėti apie vaikų teises. Išmokau atpažinti žvaigždynus (Dovilė Patalauskaitė). Man patiko, nes gana daug išmokau apie žvaigždes ir žvaigždynus“ (Agnė Pakštaitė).