Svajonės virto realybe. Pakilome!

 1 (4)

  Prasidėjus 2021-2022 mokslo metams Utenos Dauniškio gimnazijos II- III kl. mokiniai įsitraukė į keturių eTwinning projektų veiklas: „Ateiviai iš kosmoso“, „Žiemos perlai”, „Aukšaskrydis oro balionas valdomas radijo ryšiu” ir „Namų laboratorija” veiklas. Nepastebėjome, kaip laikas prabėgo. Baigti trys projektai, užpildyta Twinspace erdvė ir pateiktos paraiškos NKŽ apdovanojimams.

Turime išties puikų rezultatą! „Aukšaskrydis oro balionas valdomas radijo ryšiu” projektas tapo ir kitu respublikiniu projektu „Kiekviena mokykla – arčiau žvaigždžių”, vykdomu su 5 Lietuvos mokyklomis. Rezultatas stulbinantis - sukonstruotas ir paleistas skrydžiui balionas su funkcionaliu mikropocesoriumi ir saulės elementais. Esame pirmieji mokiniai Lietuvoje, kartu su savo projekto partneriais, iškėlę aukštaskydį balioną!

   Nuoširdžiai dėkojame VU radijo klubo prezidentui dr. Simonui Kareivai už nuolatinį mokymą ir patarimus, VU radijo klubo nariams ir mūsų gimnazijos darbuotojui Sauliui Mikalajūnui! Astronominius projektus globojo ir padėjo vykdyti Lietuvos Etnokosmologijos muziejaus direktorius Linas Šmigelskas ir edukatoriai.

1 (1)
1 (2)
1 (3)
1 (4)
1 (5)
1 (6)
1 (7)
1 (8)
1 (9)
1/9 
start stop bwd fwd