Europos Parlamento savaitė

  Antradienį EP Vidaus rinkos ir vartotojų apsaugos komiteto nariai balsuos dėl ES vartotojų teisių apsaugos taisyklių atnaujinimo. Siūloma taikyti sankcijas už plačiai paplitusius pažeidimus, skatinti skaidresnę internetinę prekybą, stiprinti vartotojų, naudojančių nemokamas skaitmenines paslaugas, apsaugą.

  Tą pačią dieną Aplinkos komitetas balsuos dėl siūlymų paskatinti pakartotinį vandens naudojimą laukų drėkinimui ir taip kovoti su klimato kaita bei sumažinti geriamojo vandens trūkumą.

  Antradienį Regioninės plėtros komitetas balsuos dėl taisyklių valstybėms, 2021-2027 m. gausiančioms paramą iš pagrindinių ES struktūrinių fondų (Europos regioninės plėtros fondo, „Europos socialinio fondo +“, Sanglaudos fondo ir kitų), atnaujinimo. Šie fondai apima maždaug pusę viso ES biudžeto.
  Trečiadienį Žemės ūkio komitetas balsuos dėl pranešimo apie netinkamą elgesį pervežant gyvulius. Raginama ES valstybes geriau taikyti esamas taisykles, tinkamai nubausti pažeidėjus ir ieškoti būdų, kaip sumažinti gyvulių pervežimo laiką.

  Ketvirtadienį Tarptautinės prekybos komitetas balsuos dėl prekybos susitarimo su Singapūru. Šis susitarimas panaikintų muitus daugiau negu 80 proc. visų importuojamų prekių bei liberalizuotų įvairius paslaugų sektorius.