Spalio informatikų derlius

1

  Spalio mėnuo Utenos Dauniškio gimnazijoje, kaip ir visoje Europoje, dosnus renginių. Utenos Dauniškio gimnazijos bendruomenė prisijungė tiek prie EK iniciatyvos „Spalis- kibernetinio saugumo mėnuo“ (#CyberSecurityMonth), tiek ir prie „ES programavimo savaitės“ (#EU CodeWeek) veiklų.

  Programavimo savaitės metu gimnazistai ne tik varžėsi atlikdami code.org ar blockly.gamesužduotis. Kas gainiojo paukštuką, kas mokė bitelęmedų rinkti, o robotą-uždegti lemputę, kasatliko kitas užduotis.Gimnazistai analizavo asmens duomenų saugumą kibernetinėje erdvėje, tyrinėjo, kokius duomenis apie juos pačius galima susirasti interneto platybėse.

  Džiugu, kad abi šias iniciatyvas apjungė spalio 21d. gimnazijoje apsilankęs  svečias iš skaitmeninių įgūdžių mokyklos „TuringSchool“ (programa „Prisijungusi Lietuva“) Simonas Ruokis. Gimnazijos pirmokai bei antrokai susidomėję išklausė mokytojo pamoką „Dirbtinis intelektas. Nuo BMW iki Beyonce“bei aktyviai sprendė mokytojo per pamoką pateiktą Kahoot! testą.Trečiokai per užsiėmimą „Kibernetinis saugumas – ar įmanoma nulaužti Lietuvą per 10 min.?“ susidomėję diskutavo apie kibernetinį saugumą ir ne mažiau aktyviai įsijungė į Kahoot! varžybas.Labai tikimės, kad niekas nesutrukdys su mokytoju S. Ruokiu susitikti nuotoliniu būdu lapkričio 16 d. ir kitiems gimnazistams. Taip pat tikimės, kad šis susitikimas nebus vienkartinis, o išaugs į gražią bendradarbiavimo tradiciją.

  Pamokos vyko pagal skaitmeninių įgūdžių mokyklos VšĮ „TuringSchool“ vykdomą projektą „Prisijungusi Lietuva“. Lietuvos mokyklos galėjo  registruotis į nemokamus IT užsiėmimus, kuriuos vedė IT rinkos profesionalai lektoriai. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir LR valstybės biudžeto lėšomis, bendradarbiaujant su Vidaus reikalų ministerija.

  IT mokytojos   

1
2
1
2
1/2 
start stop bwd fwd